Duitse concurrentieanalyse

Ontdek je Duitse concurrenten en onderscheid jezelf!

Wil je dat jouw Duitse webshop eindelijk beter gevonden gaat worden in Google? Als SEO specialist help ik Duitstalige webshops om organisch beter vindbaar te worden en meer bezoekers aan te trekken. Ik maak een SEO-analyse van de huidige staat van de webshop en op basis hiervan kijk ik welke strategie het beste bij jullie past. Daarnaast help ik je graag met keyword research en content optimalisaties. Ook kijk ik wat jouw concurrent doet en waar jij nog steken laat vallen. Ik maak een plan wat je kan verbeteren en als je wilt voer ik dit voor jouw uit. 

 

Te vaak zie ik dat Nederlandse keywords simpleweg worden vertaald, waarmee webshopeigenaren helaas de plank misslaan.

Hoe ga ik te werk

Wil je weten hoe jouw Duitse webshop zich verhoudt tot de concurrentie en vooral hoe je je kan onderscheiden?
Boek dan nu een concurrentieanalyse bij mij! Ik duik diep in de markt en onderzoek wie jouw concurrenten zijn en wie al hoog scoort in Google. Met mijn grondige aanpak analyseer ik minimaal 3 Duitse concurrenten en richt ik me vooral op essentiële aspecten zoals:

  • De opbouw van de webshop, inclusief design, menu, categorieën, producten, footer en content.
  • Interessante keywords die door jouw concurrenten worden gebruikt om beter gevonden te worden. USP’s (Unique Selling Points), CTA’s (Call-to-Actions) en beoordelingen om te begrijpen wat jouw concurrenten onderscheidt.
  • Prijsstructuur, kortingen, verzendkosten en levertijden om te zien hoe jouw prijsbeleid zich verhoudt tot anderen.
  • Verzend- en betaalmethodes om te bepalen welke opties populair zijn bij jouw concurrenten.
  • Tone of Voice, gebruikerservaring (UX) en design om te begrijpen hoe jouw concurrenten hun merk presenteren.
  • Paginasnelheid, headings en andere belangrijke aspecten die de gebruikservaring beïnvloeden.

Na mijn grondige analyse ontvang je een document waarin de concurrenten op een duidelijke manier met elkaar worden vergeleken. Daarnaast krijg je een schriftelijke analyse met een conclusie en praktische vervolgstappen. Ontdek hoe jouw webshop zich positioneert ten opzichte van de concurrentie en krijg inzichten om jouw positie op de Duitse markt te versterken. Boek nu jouw concurrentieanalyse en neem een voorsprong op de concurrentie!

Veelgestelde vragen ?

Wil je de Duitse markt goed voorbereid betreden is een concurrentieanalyse de eerste stap.

Ik kan losse dingen voor je oppakken zoals een zoekwoorden onderzoek, SEO-audit of concurrentieonderzoek. We maken kennis, jij vertelt me alles over jouw producten en ik ga los met één of meerder van bovenstaande taken.

 

Wil je dat ik regelmatig content voor jullie maak of stapsgewijs de webshop onder handen neem? Dan spreken we iets op maat af.

Ja, natuurlijk! Graag zelfs 🙂 Ik werk vaak met marketingbureaus, waarvan klanten de stap naar Duitsland willen gaan. Met de juiste input, kan ik dit ook voor jullie klanten oppakken.

Simpel, naast dat je natuurlijk wilt weten met welke concurrenten je te maken hebt, wil je ook weten hoe zij de Duitse webshop hebben ingericht. Naast heel veel inzichten over je eigen positioniering, leer je ook direct hoe je je eigen webshop moet lokaliseren om beter aan de Duitse markt aan te laten sluiten. Ik zeg win-win!

Deze merken gingen je voor: