Vast samenwerken

Duitstalige e-commerce ondersteuning voor Nederlandse bedrijven

Je bent vastbesloten om serieuze stappen te zetten in Duitsland, maar kennis en mankracht ontbreken. Je zoekt iemand die strategisch én hands-on kan ondersteunen. Een klankbord dat ook de handen uit de mouwen steekt om alles uit te voeren. Dat ben ik, en ik kom jou tijdelijk een handje helpen. Laten we eerst kennismaken en bekijken welke ondersteuning en taken er op tafel liggen. Als we allebei verder willen, gaan we vanaf 4 uur per week samenwerken en neem ik belangrijke taken op om de Duitse webshop verder op de kaart te zetten.

Vast samenwerken

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw Duitse webshop? Ik sta voor je klaar als jouw tijdelijke Duitse e-commerce professional. Vanaf 4 uur per week, neem ik verschillende taken van je over, waaronder (SEO) content schrijven, het opstellen van e-mail nieuwsbrieven, het verbeteren van productpagina’s en het ontwikkelen van een strategie voor de Duitse markt. Van keyword research tot het schrijven van content en het analyseren van concurrenten, ik zorg ervoor dat jouw webshop beter vindbaar wordt en stappen vooruit zet.

 

Taken die andere webshops bij mij uitbesteden:

  • Verbeteren van de content op de gehele webshop.
  • Optimaliseren van de klantreis voor de Duitse markt.
  • Schrijven van doordachte SEO-content, waaronder productbeschrijvingen en categorieteksten.
  • Opstellen van effectieve e-mailflows en nieuwsbrieven.
  • Creëren van overtuigende content voor social media en advertenties.

Ik sla een brug tussen jullie interne disciplines en vertaal jullie activiteiten naar de Duitse markt. Samen bepalen we de uren en taken, en indien gewenst draag ik mijn kennis over voor een naadloze overgang naar een permanente positie. Voor wie is dit geschikt?

  • Ondernemers met weinig of geen Duits personeel.
  • Ondernemers die serieus aan de slag willen met hun Duitse webshop.
  • Ondernemers die zowel strategisch advies als hands-on uitvoering zoeken.
  • Ondernemers die op zoek zijn naar iemand met veel ervaring en expertise in diverse disciplines.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Laten we samen aan de slag gaan en succes behalen op de Duitse markt!

Veelgestelde vragen ?

Samenwerken met een Duitse online professional kan je net dat duwtje in de rug geven, om snel en succesvol op de Duitse markt te starten of door te pakken.

Een Duitstalige professional in jouw marketingteam zorgt voor een vlottere communicatie met potentiële klanten. Een Duitse e-commerce specialist of online marketeer kan ervoor zorgen dat jouw webshop beter aansluit aan de Duitse behoeftes. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en vergroot de kans op meer omzet.

De Duitse markt is complex, een Duitse medewerker kan waardevolle inzichten bieden in het gedrag, de voorkeuren en trends van Duitse consumenten. 

Kort door de bocht, omdat het ene bedrijf er wel moeite in steekt en het andere bedrijf niet. Je moet zorgen voor Duitse voorkeuren in de klantreis, tijdens het afrekenen en het verzenden. Ook jouw webshop moet kwalitatief hoogstaande zijn, zonder spelfouten, raar vertaalde zinnen en Duitse CTA’s. 

Rocket science? Nein, maar het is de extra stap, dat stukje extra moeite om goed voorbereid de Duitse markt te betreden.

In een kennismaking gesprek nemen we alle taken en struggles door waar je momenteel tegenaanloopt. Samen kijken we dan hoeveel uur hiervoor nodig zijn en hoe lang ik hiermee bezig ben.

Als je iemand zoekt die jouw (tijdelijk) elke week hetzelfde aantal uur komt ondersteunen, dan bepalen we samen welke periode we aanhouden om dit op te starten. En past het niet meer of heb je een Duitstalige professional aangenomen? Dan draag ik alles over en stoppen we de samenwerking.

Zij gingen je voor: